ABC Duurzaam beton

Onze vier ABC Mortel vestigingen zijn sinds 2015 CSC gecertificeerd. Hiermee voldoen we compleet aan de eisen die zijn gesteld in de ‘milieumanagementborgingsnorm’. Als organisatie hebben wij nóg een stap gezet. We hebben ABC Duurzaam Beton ontwikkeld. Kiest u voor dit duurzame beton, dan kiest u voor een attest betonmortel zoals bij de bindmiddelen is omschreven. Op basis van een secundaire toeslag materiaal en een bindmiddel combinatie van Portlandcement en Hoogovenslak.

  •  Snelle levering
  •  Ruim 35 jaar kennis
  •  Altijd een tijdige aanvoer van beton

De toeslagmaterialen

In ABC Duurzaam Beton worden betongranulaten verwerkt in de toegestane percentages conform de betonvoorschriften. De gerecyclede toeslagmaterialen die worden gebruikt zijn gewassen betongranulaten die een percentage vervangen van het grove toeslagmateriaal. CUR-Aanbeveling 112 geeft aan dat tot 50% van het grove toeslagmateriaal kan worden vervangen door betongranulaat zonder aanpassing van bestaande rekenmodules.

Bindmiddelen in beton

Standaard bestaat ons ABC Duurzaam Beton uit de combinatie Portlandcement en Hoogovenslak. De combinatie 20% Portlandcement en 80% Hoogovenslak zorgt voor een minimale CO2 uitstoot tijdens de productie van die grondstoffen welke zijn bestemd voor de betonmortel. Dit beton is verkrijgbaar onder de naam Duurzaam20, andere vormen zijn Duurzaam30 en Duurzaam50.

De recepten ABC Duurzaam Beton

Duurzaam20 Duurzaam30 Duurzaam50
Hoogovenslak 80% 80% 80%
Portlandcement 20% 20% 20%
Betongranulaat 20% 30% 50%
vrijblijvende offerte aanvragen